У Києві призупинилися угоди на вторинному ринку нерухомості - експерти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві призупинилися угоди на вторинному ринку нерухомості - експерти

Нерухомість
4031
В Україні спостерігається зниження попиту на продаж вторинної нерухомості. Про те, яка картина з продажем-купівлею нерухомості склалася в Києві, розповіли експерти. Так, зокрема, за словами експерта з нерухомості компанії SV Development Сергія Костецького, поки долар не відновився, люди, що продають вторинну нерухомість, просто бояться здійснювати подібні угоди.
“Банки толком не працюють, тому багато хто бояться зараз. Був невеликий сплеск на первинному ринку. Але за підсумками цього місяця, гадаю, угод буде менше, ніж у березні. І те, здебільшого, продаються зараз ті квартири, де ціна була вказана в гривнях, оскільки вона не змінилася. Там, де забудовник прив’язаний до курсу долара, вартість у доларах залишилася та сама, але в гривнях, як, наприклад, робить “Київміськбуд”, вартість перераховується”, – заявив Костецький.
За словами експерта, ситуація може відновитися лише після проведення другого туру президентських виборів і після того, як після другого туру пройде один-два місяці.
“Я думаю, що не раніше кінця серпня. Взагалі, я б не радив вчиняти зараз подібних угод, оскільки спостерігається не тільки нестабільність роботи банків, а й шахрайство. Лише в тому випадку, коли людина впевнена, що банк їй поверне гроші, тоді можна продавати”, – підкреслив Костецький.
Іпотечні кредити на купівлю нерухомості також зараз не варто брати, оскільки встановлених відсотків на них, на думку експерта, які спостерігаються зараз в Україні, немає навіть в нерозвинених країнах.
Водночас, як заявив директор агентства “Світ нерухомості” Дмитро Телега, якщо на вторинному ринку продажі фактично зупинилися, то на первинному ринку продано були майже всі квартири.
“Ті, хто продає вторинне житло, враховуючи ситуацію, що склалася з курсом долара, не готові знижувати ціни, тому призупинили продажі. А первинка, там, де ціни в гривнях, купується”, – заявив Телега. В основному купують ті люди, які або планували давно цю покупку, або ті, хто, враховуючи нестабільність в країні, зняли депозити.
“Їм же потрібно вкласти гроші, от і купують”, – підкреслив експерт.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас