Влада Росії вирішила на третину знизити споживання алкоголю населенням — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Росії вирішила на третину знизити споживання алкоголю населенням

Світ
6308
Уряд Росії затвердив держпрограму, що визначає розвиток охорони здоров’я до 2020 року. Вона спрямована, зокрема, на «поліпшення здоров’я населення», йдеться в документі, розміщеному в четвер, 24 квітня, на сайті кабінету міністрів. Автори ініціативи, зокрема, хочуть добитися значного зниження споживання алкоголю та тютюнопаління росіянами.
В рамках розробленої Міністерством охорони програми планується створити стійку мотивацію населення до здорового способу життя. Серед показників, яких розраховує домогтися уряд, значаться «зниження споживання алкогольної продукції» – до десяти літрів етилового спирту на душу населення на рік – і зменшення «поширеності споживання тютюну серед дорослого населення до 25 відсотків, серед дітей і підлітків – до 15 відсотків».
Споживання росіянами алкоголю в минулому році знизилося у порівнянні з попереднім на 13 відсотків. У 2013 році середній рівень споживання склав приблизно 13,5 літра на душу населення, в 2012-му – 15,6 літра. Згідно з даними Фонду громадської думки, в 2013 році в Росії курили 28 відсотків громадян, при цьому більшість з них – не менше половини пачки на день.
Держпрограма «Розвиток охорони здоров’я» здійснюється у два етапи: перший розрахований на 2013-2015 роки і спрямований на структурні перетворення, а другий – на 2016-2020-й. Він передбачає розвиток інноваційного потенціалу в охороні здоров’я. Обсяг фінансового забезпечення складає понад 26 трильйонів рублів, в основному з Федерального фонду обов’язкового медичного страхування і консолідованих бюджетів суб’єктів РФ. З федерального бюджету на держпрограму виділять майже 2,5 трильйона рублів.
Відповідно до плану уряду передбачається, зокрема, підвищити рівень задоволеності населення якістю медичної допомоги, створити рівні для жителів усіх регіонів умови для отримання гарантованого обсягу медичних послуг. Крім того, влада розраховує підняти престиж роботи лікарів та іншого медперсоналу, у тому числі за рахунок збільшення заробітної плати, а також створити умови для зростання чисельності населення та зниження смертності, включаючи дитячу.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас