АМКУ вважає обгрунтованою ціну за бензин А-95 на рівні 14,95-15,45 грн/літр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ вважає обгрунтованою ціну за бензин А-95 на рівні 14,95-15,45 грн/літр

Енергетика
808
Антимонопольний комітет України вважає обгрунтованою ціну за бензин А-95 на рівні 14,95 грн – 15,45 грн за літр. Про це на круглому столі повідомила начальник другого управління досліджень і розслідування АМКУ Тетяна Кулішова.
“Ціна на бензин А-95 іноземного походження не повинна була б перевищувати 14,95 грн/л – 15,45 грн/л”, – сказала вона.
В АМКУ відзначають, що при розрахунках були використані такі фактори, як показники ціни на англійському біржовому майданчику Platts, зміни курсів долара і євро, а також акцизів.
На думку представників відомства, у діях суб’єктів господарювання-операторів АЗС при підвищенні цін можуть убачатися суб’єктивні чинники, які свідчать про порушення законодавства про захист економконкуренціі.
На думку АМКУ, для одночасного і однакового підвищення цін на бензин і дизпаливо в лютому-квітні підстав не було.
8 квітня АМКУ надав учасникам ринку палива обов’язкові для розгляду рекомендації, зокрема, переглянути свою цінову політику і встановив десятиденний термін їх розгляду.
У свою чергу учасники ринку стверджують, що ціни нафтопродукти на їх АЗС формуються, виходячи з об’єктивних чинників: зростання курсу долара, підвищення акцизу на дизпаливо, світові ціни.
Присутні на круглому столі представники операторів відзначили, що працюють у збиток і підвищення цін на паливо невигідно, тому що попит на нього буде падати.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас