Уряд направив 10,1 млн гривень на програму доступного житла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд направив 10,1 млн гривень на програму доступного житла

Казна та Політика
633
Кабінет міністрів України передбачив 10,1 млн грн на програму доступного житла, згідно з якою громадянам надається держпідтримка у розмірі 30% нормативної вартості житла. Про це йдеться у розпорядженні Уряду “Про перерозподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства на 2014 рік” від 23 квітня 2014 р. №397-р.
Згідно з урядовим розпорядженням у загальному фонді держбюджету буде здійснено перерозподіл видатків в сумі більше 10,1 млн грн шляхом зменшення обсягу видатків споживання за програмою здешевлення вартості іпотечних кредитів і встановлення видатків розвитку за програмою надання держпідтримки для будівництва (придбання) доступного житла.
Також Уряд доручив Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства погодити відповідний перерозподіл видатків держбюджету з комітетом Верховної Ради України з питань бюджету.
Голова правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Леонід Рисухін зазначив, що направляючи зазначені кошти на програму доступного житла, Уряд вживає заходів з організації поступового виконання зобов’язань за договорами, укладеними в кінці 2013 року в рамках даної програми.
“Як відомо, наприкінці минулого року понад 370 українських сімей уклали договори в рамках програми доступного житла за механізмом 30/70. Втім належну держпідтримку у розмірі 30% від нормативної вартості житла вони в рамках бюджету минулого року отримати не встигли. Зараз триває процедура підтвердження достовірності наявних зобов’язань. Після узгодження прийнятого Урядом рішення бюджетними комітетами Верховної Ради зможемо розпочати фінансування”, – зазначив Леонід Рисухін.
Нагадаємо, забудовники також відзначають, що інвестори, які попередньо уклали договори купівлі-продажу майнових прав можуть продовжувати розраховувати на 13-відсоткову підтримку держави в рамках дії програми іпотечного кредитування.
“Всі розуміють, як непросто сьогодні новому уряду, але я впевнений, що незабаром ситуація зміниться на краще і “Київміськбуд” знову буде укладати договори купівлі-продажу житла з учасниками програм доступного житла. Зрештою, робота на будмайданчиках не зупиняється, ми будуємо нові квартири, тримаємо слово перед інвесторами, а поки працює будівельна галузь, то живе й економіка країни. Труднощі минають, а будинки, побудовані “Київміськбудом”, стоять”, – підкреслив президент “Київміськбуду” Ігор Кушнір.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас