Презентувані пропозиції Уряду з децентралізації влади: цікаві деталі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Презентувані пропозиції Уряду з децентралізації влади: цікаві деталі

Казна та Політика
3313
Віце-прем’єр-міністр України Володимир Гройсман на конференції за участю представників ОБСЄ та посла Швейцарії в Україні презентував пропозиції уряду щодо внесення змін до Конституції України.
Представники ОБСЄ та посол Швейцарії в Україні Крістіан Шьоненбергер висловили підтримку уряду України “в починаннях з приводу проведення реформ на користь позитивних змін”.
Під час презентації проекту Закону України “Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)” В.Гройсман перерахував ті нововведення, які надалі планується урядом винести на розгляд Верховної Ради України.
Зокрема, він розповів, що уряд пропонує: скасувати повноваження Верховної Ради України про створення та ліквідацію районів і міст, перейменування населених пунктів, призначення виборів на місцях; скасувати можливість місцевих рад висловити недовіру голові місцевої держадміністрації і скасувати підзвітність місцевих держадміністрацій відповідним районним і обласним радам; виключити з Конституції положення про підзвітність місцевих держадміністрацій виконавчій владі вищого рівня.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас