Втрати Криму через проблеми з водою вже оцінили в 5 мільярдів і 120 тисяч гектарів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Втрати Криму через проблеми з водою вже оцінили в 5 мільярдів і 120 тисяч гектарів

Аграрний ринок
2602
У Криму через проблеми з водопостачанням може бути втрачено до 120 тисяч гектарів зрошуваних земель. У грошовому еквіваленті збиток наблизиться до 5 мільярдів рублів. Про це повідомив голова Мінсільгоспу РФ Миколу Федорова.
Федоров заявив, що держава частково компенсує втрати сільгоспвиробникам. На сьогодні ведуться розрахунки за обсягами матеріальної допомоги. Також вирішується, з яких джерел спрямовувати кошти для компенсації.
«Такого не може бути, щоб виплатити повністю компенсацію за рахунок бюджету, але підтримати ми їх зобов’язані. Керівництво країни знає про цю тему, і ми навіть маємо доручення, щоб Мінсільгосп, Мінфін, Міністерство з розвитку Криму були готові частково компенсувати втрати», – додав міністр.
Повністю вирішити проблеми з водопостачанням Криму можна буде не раніше, ніж через 2-3 роки, заявив Федоров. «Частково ми можемо до наступного року проблему закрити, але років 2-3 знадобиться, щоб на 100% закрити цю тему»​​, – сказав голова Мінсільгоспу.
Раніше в квітні постачання води з річки Дніпро в Крим по Північно-Кримському каналу були скорочені приблизно в три рази. Росія запропонувала Україні підписати договір про авансову оплату води, однак, за словами Федорова, «вона (київська влада) відповідає, що потрібно вивчити документи, договір переписати». Через це може постраждати половина площ виноградників, близько 30 тисяч гектарів рису, кримські сади, заявив міністр.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас