Рятівний кредит буде: місія МВФ рекомендує виділити Україні $17 млрд - Bloomberg — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рятівний кредит буде: місія МВФ рекомендує виділити Україні $17 млрд - Bloomberg

Кредит&Депозит
2698
Місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) рекомендувала надати Україні стабілізаційний кредит у розмірі $17 млрд на тлі прогнозу про скорочення ВВП цього року на 5%, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на джерело в уряді країни.
За словами співрозмовників агентства, яким вдалося ознайомитися з рекомендаціями місії, аналітики фонду передали виконавчій раді МВФ доповідь про кредитну програму для України ввечері 22 квітня. За їхніми словами, автори доповіді пропонують розглянути питання про надання допомоги на засіданні ради 30 квітня.
За підсумками тривалих декілька тижнів консультацій з урядом України співробітники МВФ дійшли висновку, що країні необхідна сума у верхньої межі попередньо погодженого діапазону в $14-18 мільярдів. Угода з МВФ відкриє шлях і для фінансової допомоги Україні з боку Євросоюзу, США та інших іноземних кредиторів.
Представник МВФ Конні Лотц відмовилася від коментарів.
У доповіді МВФ описуються економічні перспективи та фінансові потреби України, а також реформи, необхідні для отримання кредиту. Аналітики фонду очікують, що ВВП країни цього року зменшиться на 5%, тоді як уряд прогнозує спад на 3%.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас