У Маріуполі співробітники ВВ нібито звільнили будівлю міськради від загарбників, але що там зараз - не ясно (ФОТО) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Маріуполі співробітники ВВ нібито звільнили будівлю міськради від загарбників, але що там зараз - не ясно (ФОТО)

Казна та Політика
3124
У четвер 24 квітня між 3-4 ранку група невідомих увірвалася в будівлю захопленої мерії. Відомо про 5 постраждалих з боку загарбників мерії. Їх з різними травмами відвезли до міських лікарень, повідомляє Сайт міста Маріуполя. Одному з журналістів розбили камеру.
У Маріуполі співробітники ВВ нібито звільнили будівлю міськради від загарбників, але що там зараз - не ясно (ФОТО)
За даними, опублікованими в соцмережах представниками ДНР, вранці внутрішні війська України звільнили будівлю мерії від загарбників, які утримували міськраду з 13 квітня.
«Міськраду забрали. Приймали жорстко, є поранені, – написали вони – У будівлі забарикадувалися невідомі люди. По периметру виставлене оточення. У ГУВС бачили людей у міліцейській формі навіть з кулеметом».
У Маріуполі співробітники ВВ нібито звільнили будівлю міськради від загарбників, але що там зараз - не ясно (ФОТО)
За даними, опублікованими в соцмережі, вони втратили будівлю міськради за схемою Одеси та Дніпропетровська. Нібито в їхні ряди були введені люди, які оголосили себе лідерами, а потім здали позиції.
О 8:16 оточення по периметру міськради зняли. До мерії пустили всіх бажаючих. З будівлі міськради вийшли бійці внутрішніх військ під крики мітингувальників: “Ганьба, ганьба!” На території міськради знаходиться брат “народного мера” Денис Кузьменко. З будівлі мерії вийшов лідер “Батьківщини” в Маріуполі Олександр Ярошенко.
Лідери ДНР знаходяться біля міської ради. Тут заявляють, що спробу штурму вони відбили. Мітингувальники аплодують.
Водночас міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляє, що мерія Маріуполя звільнена для “нормальної роботи”. Про це Аваков написав у своєму Facebook.
“Маріуполь. Мерія звільнена для нормальної роботи. Висока роль громадянських активістів. МВС налагоджує процес нормального функціонування. Зараз вибухотехніки перевірять будівлю. Міськрада береться під охорону. Мер вже всередині. Як і говорили раніше: інакомислячим – діалог і дискурс, терористам – жорстка відповідь аж до знищення. В даному випадку обійшлося без жертв, і це і добре і правильно. Процес нормалізації ситуації в місті буде продовжено”, – повідомив міністр.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас