Україна компенсуватиме збитки від окупації Криму "законними методами" - обіцяє міністр юстиції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна компенсуватиме збитки від окупації Криму "законними методами" - обіцяє міністр юстиції

Казна та Політика
988
Для забезпечення компенсації збитків, пов’язаних з окупацією території України, будуть використовуватися тільки законні юридичні методи. Про це на брифінгу в Кабміні повідомив міністр юстиції України Павло Петренко.
“Є цілий блок механізмів про компенсацію збитків Російською Федерацією, завданих її окупаційними діями. Ми цивілізована країна, ми будемо застосовувати до цих осіб, які причетні до агресії, юридичні методи, передбачені нашим законодавством і міжнародним законодавством”, – сказав він.
Крім того, міністр зазначив, що зараз факти порушення майнових прав України вже розглядаються в європейських судових інстанціях, а незабаром і українські правоохоронні органи та суди зможуть працювати зі стягування компенсації збитків з осіб, причетних до окупації території України. “Зараз слухається справа в Європейському суді, яка доповнюється доказами з порушенням права власності України, після набрання чинності Закону про тимчасово окуповані території у нас з’являться ще й механізми правоохоронних органів і українських судів про стягнення компенсації з тих осіб, які завдали збитки у зв’язку з тимчасовою окупацією”, – зазначив міністр.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас