Росія пригрозила Канаді економічними санкціями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія пригрозила Канаді економічними санкціями

Світ
2929
Ці заходи стануть відповіддю Оттаві, у разі якщо вона введе санкції проти російських банків, заявив посол Росії в Канаді Георгій Мамедов в інтерв’ю агентству Bloomberg.
«Якщо уряд Канади або НАТО підуть на необдуманий крок, наприклад, застосують економічні санкції проти наших банків, ми однозначно відповімо на це. Якщо відповідні дії відіб’ються на діяльності канадських компаній, нам буде шкода. Однак це буде не наша ініціатива», – сказав посол.
Нагадаємо, в березні Канада ввела візові санкції щодо низки російських офіційних осіб у зв’язку з подіями в Україні. Також Оттава зажадала від’їзду дев’яти російських військовослужбовців, що знаходилися в Канаді по лінії двостороннього військового співробітництва у зв’язку з входженням Криму до Росії. У відповідь МЗС РФ оголосив про санкції щодо 13 канадських високопоставлених чиновників, парламентарів та громадських діячів, яким закривається в’їзд до РФ у зв’язку з канадськими санкціями по Україні та Криму.
У квітні влада Канади оголосила персоною нон-грата і наказали залишити країну протягом двох тижнів російському дипломату, помічнику військового аташе, підполковнику Юрію Безлеру.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас