Американський середній клас вже не є найбільш забезпеченим у світі - New York Times — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американський середній клас вже не є найбільш забезпеченим у світі - New York Times

Світ
3792
Американський середній клас, який довгий час вважався найбільш забезпеченим у світі, тепер значно відстає від інших країн. Такого висновку дійшла газета New York Times, зіставивши зростання доходів різних верств населення в США та інших країнах за останні 35 років.
Видання проаналізувало дані по США, Канаді, країнах Західної Європи, зібрані ресурсом Luxembourg Income Study Database.
Згідно з результатами, під кінець минулого десятиліття доходи середнього класу в Канаді можна було порівняти з американськими показниками, на відміну від Західної Європи, яка відставала від США. Проте різниця в доходах була вже істотно меншою, ніж 10 років тому – особливо в порівнянні з Великобританією, Нідерландами та Швецією. При цьому чотири роки тому малозабезпечені громадяни США заробляли значно менше, ніж у Канаді, Швеції, Норвегії, Фінляндії чи Нідерландах. Як зазначає видання, на початку дослідження ситуація була протилежною.
Зокрема, в 2010р. в США середньостатистичний дохід на душу населення становив $18,7 тис. на рік – показник, який залишається, з урахуванням інфляції, незмінним з 2000р. При цьому в Канаді середньостатистичний дохід зріс за 10 років (2000-2010 рр.) на 20%, у Великобританії – на 10%, а в Нідерландах – на 14%.
Серед факторів, що вплинули на ці цифри, видання відзначає зниження рівня освіти США. Зокрема, в цьому плані Штати відстають від Канади, Японії та країн Скандинавії.
Іншим важливим чинником є розподіл доходів. У США керівництво компаній отримує значно більше порівняно з іншими країнами, але при цьому розмір мінімальної заробітної плати – нижчий. Крім того, профспілки в США не володіють таким впливом, як у Європі. Нарешті, багаті американці платять значно менші податки, ніж в інших країнах, а обсяги соціальних виплат в США значно нижчі.
Згідно з прогнозами експертів, опитаних New York Times, в найближчі роки ця тенденція продовжиться.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас