У Криму зібралися побудувати свій "Лас-Вегас" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Криму зібралися побудувати свій "Лас-Вегас"

Світ
2678
Гральна зона, за попередніми розрахунками, буде побудована на південному березі Криму або між Алуштою і Ялтою на території близько 100 га.
“Планується створення не менше 10 тис. робочих місць. Мультиплікаційний ефект від такого курорту буде масштабний – високе завантаження всієї інфраструктури: сфери послуг, автомобільного транспорту і всього, що пов’язано з туристами. Ми плануємо створити цілорічний курорт. Попит на гральну зону буде цілорічним. Ми отримали величезну кількість пропозицій від найяскравіших світових брендів брати участь у цьому проекті. Поки Державна дума не прийняла законопроект, декларувати, які компанії хочуть брати участь у проекті, ми не станемо”, – заявив сепаратист Теміргалієв, передає ИТАР-ТАСС з посиланням на газету “Известия”.
Передбачається, що гральна зона, яка, за попередніми розрахунками, займе територію близько 100 га, буде побудована на південному березі Криму за рахунок приватних інвестицій. Вона буде закрита і віддалена від великих населених пунктів. Як другий варіант розглядається територія між Алуштою і Ялтою в районі Гурзуфа без виходу до моря. Остаточний варіант місця під будівництво буде визначений після схвалення Держдумою законопроекту про створення гральної зони в Криму, який вніс 21 квітня 2014 р. президент РФ Володимир Путін.
Як пояснив “Известиям” заступник виконавчого директора Російської асоціації розвитку грального бізнесу Самоїл Біндер, $1,5 млрд недостатньо для того, щоб побудувати ефективну гральну зону, яка зможе помітно поповнити бюджет Криму. За попередніми підрахунками експерта, на будівництво грального кластера буде потрібно $5-7 млрд. За словами Біндера, будувати в Криму треба виходячи з того, що туди повинні приїжджати іноземці, а отже, там мають бути створені відповідні умови. “На березі моря потрібно побудувати кілька п’ятизіркових готелів, створити інфраструктуру розваг. Потрібні концертні зали, спортивні заходи, як чемпіонати світу в Лас-Вегасі, ресторани, бари”, – додав він.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас