Путін похвалився: запаси вуглеводнів в російській Арктиці перевищують 1,6 трлн тонн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін похвалився: запаси вуглеводнів в російській Арктиці перевищують 1,6 трлн тонн

Енергетика
1481
Арктика була і залишається в сфері особливих інтересів Росії, заявив президент РФ Володимир Путін.
“Тут сконцентровані практично всі аспекти національної безпеки – військово-політичний, економічний, технологічний, екологічний, ресурсний. Так, за оцінками експертів, загальні запаси паливно-енергетичних ресурсів арктичної частини Росії перевищує 1,6 трлн тонн, а континентальний шельф містить близько чверті всіх шельфових запасів вуглеводневої сировини в світі”, – сказав В.Путін на засіданні Радбезу Росії, присвяченому реалізації держполітики в Арктиці.
Президент РФ вважає за потрібне створити в Росії єдиний центр відповідальності за реалізацію арктичної політики. “Ми бачимо, що увага світової спільноти до арктичного регіону зростає. Тут все частіше перетинаються і стикаються інтереси як приарктичних держав, так і інших центрів сили”, – сказав він.
Президент підкреслив, що сучасна обстановка в світі чревата новими ризиками, викликами національним інтересам Росії, в тому числі в Арктиці.
“У цих умовах ми зобов’язані вжити додаткових заходів, щоб не відстати від партнерів, зберегти російський вплив в регіоні, випереджати наших партнерів. По-перше, потрібно підвищити якість державного управління, вироблення рішень. Для цього – створити єдиний центр відповідальності за реалізацію арктичної політики”, – вказав глава держави.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас