Найближчим часом ціна молока в Україні може впасти на 5-6% - через обмеження експорту до Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найближчим часом ціна молока в Україні може впасти на 5-6% - через обмеження експорту до Росії

Аграрний ринок
313
Найближчим часом роздрібна ціна молока може знизитися на 5-6% через обмеження експорту молочної продукції до Росії. Таку думку висловила експерт асоціації “Український клуб аграрного бізнесу” Аліна Жарко.
“У короткостроковій перспективі ціни дещо знизяться на молоко. Бо підприємствам вигідніше, щоб вони більше продали. До того ж, молочна продукція має обмежений термін придатності і виробники не будуть зацікавлені, щоб продукція псувалася… Зараз сезонне збільшення виробництва молока, традиційно більше його надходить від сільськогосподарських підприємств, від господарств населення, тому це теж дещо впливає на ціни”, – сказала експерт. А.Жарко припустила, що найближчим часом вартість молока на прилавках магазинів може знизитися на 5-6%.
На сьогодні, за її словами, відбувається дисбаланс цін. Адже закупівельна вартість продукту для сільгоспвиробників впала на 20%, але в торгових мережах молоко продається за тією ж ціною.
Нагадаємо, в УКАБ раніше повідомляли, що після заборони Росії на експорт сирів для низки українських підприємств закупівельні ціни на молоко впали на 12% до 3,7 грн/кг.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас