СБУ: антитерористичну операцію відновлено, визначається периметр безпеки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ: антитерористичну операцію відновлено, визначається периметр безпеки

Кримінал
5748
Антитерористичний центр при СБУ готовий взаємодіяти з представниками місії ОБСЄ, які розпочали свою роботу в Україні та надавати їм повну інформацію, забезпечивши доступ до всіх без винятку матеріалів і об’єктів. Про це на брифінгу в СБУ сказала прес-секретар СБУ Марина Остапенко. За її словами, на сьогодні пріоритет перед будь-якими військовими діями мають дії, які проводить ОБСЄ.
“І наше головне завдання – надати можливість міжнародним спостерігачам сприяти роззброєнню і зупинці подальшої ескалації в регіоні”, – сказала Остапенко. “Антитерористична операція триває. Головне завдання на сьогодні – це визначити периметр безпеки. Міжнародні спостерігачі мають отримати можливість особисто проконтролювати виконання Росією озвучених в Женеві заяв про звільнення адмінбудівель і здачу зброї бойовиками. У СБУ достатньо доказів, що співробітники спецслужб РФ мають безпосереднє відношення до ескалації конфлікту на Сході України. Україна, дотримуючись Женевських угод, на великодні свята призупинила активну фазу АТО.
Однак всупереч домовленостям, вчора і позавчора збройні правопорушники вдалися до провокацій, захопивши в заручники керівника райвідділу міліції та журналістів, при цьому вимагали за заручників зброю. Українська сторона рішуче засуджує злочини і дії диверсантів і криміналітету, які порушили чотиристоронні домовленості.
Разом з тим суб’єкти АТО у взаємодії з ЗСУ продовжують заходи для рішучої протидії збройним нападам, захопленню заручників та інших злочинів проти мирного населення. Така протидія здійснюється під повним міжнародним контролем ОБСЄ”, – сказала вона.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас