Росія: Visa і Mastercard заслужили покарання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія: Visa і Mastercard заслужили покарання

Фінтех і Картки
4605
Порушення договорів з боку міжнародних платіжних систем не повинні залишитися безкарними, заявив прем’єр-міністр Дмитро Медведєв у Держдумі, виступаючи зі звітом про підсумки роботи уряду за 2013 р.
“Іноземні партнери відключили деякі російські банки від міжнародних платіжних систем. Це, безумовно, порушення відповідних договорів з такими системами. І я вважаю, що воно не повинно залишатися безкарним. Потрібно витратити сили і кошти, щоб привести до тями відповідних іноземних контрагентів”, – заявив Медведєв.
Подібні дії не повинні виправдовувати форс-мажорами, розпорядженнями президентів і парламентів . “Вони (платіжні системи – ред.) повинні відповідати в рамках існуючої системи економічних відносин”, – підкреслив прем’єр-міністр.
Незаконні дії міжнародних платіжних систем є додатковим стимулом для Росії, щоб створити національну платіжну систему, яка мало б залежала від міжнародної кон’юнктури і безперебійно працювала в масштабах всієї країни, додав Медведєв.
“На нас намагаються тиснути і за іншими напрямами, пов’язаними з бізнесом, зокрема, і по лінії ОЕСР. Я вже нещодавно говорив на колегії в Мінекономрозвитку, що переговори про умови вступу Росії в цю, треба зізнатися, авторитетну і важливу організацію – це не привід для пресингу. Ми розуміємо, що все, що зроблено в рамках підготовчого етапу, потрібно нам самим. Але нав’язуватися ми нікому не будемо”, – заявив глава уряду. У березні ОЕСР заявила про призупинення переговорів про вступ Росії до цієї організації.
“Всі ми розуміємо, що будь-які нав’язані обмеження – це примітивний шлях. Він веде в нікуди. Але якщо низка наших західних партнерів все ж ним піде, у нас не залишиться вибору. Тоді ми впораємося власними силами. І виграємо в кінцевому рахунку. База для цього у нас є. Хочу відзначити, що минулого року, незважаючи на всі проблеми, нам вистачило запасу міцності, щоб уникнути кризи. Такої кризи, наприклад, яка була в єврозоні або взагалі в економіці Євросоюзу”, – зазначив Медведєв.
У 2013 р. економіка показала “хоч і невелике, але зростання. ВВП збільшився на 1,3%”. “Це, звичайно – менше, ніж ми планували, на що справедливо звертають увагу колеги з КПРФ і інших партій. Але, ми повинні з вами розуміти, як вчать нас економісти, – “нормальний стан економіки буває тільки в підручниках економіки”, – зауважив прем’єр-міністр.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас