Від російського паспорта вже відмовилися три тисячі кримчан — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Від російського паспорта вже відмовилися три тисячі кримчан

Казна та Політика
2031
Близько трьох тисяч жителів Криму і Севастополя відмовилися від отримання російського громадянства. Такі дані озвучив керівник Федеральної міграційної служби РФ Костянтин Ромодановський. Разом з тим, за його словами, процес видачі паспортів триває в робочому порядку.
«У нас є всі підстави говорити про те, що у встановлений законом термін ця робота буде виконана. Безумовно, на цьому наша діяльність не обмежиться. Ті, хто з різних причин не встиг вкластися у 3-місячний термін, будуть паспортизовані. Усі правові підстави для цього є», – пояснив голова ФМС.
У свою чергу Сергій Аксьонов заявив, що ті кримчани, які не хочуть ставати громадянами Росії, але не встигли до 18 квітня заявити про відмову, можуть зробити це протягом найближчих тижнів.
«Якщо хтось не встиг подати заяву і хоче відмовитися від російського громадянства, я думаю, ми продовжимо цей період ще на два-три тижні. Ми розуміємо, що у людей є якісь проблеми, побутові труднощі і будемо йти назустріч побажанням громадян», – повідомив Аксьонов.
За даними ФМС, на сьогоднішній день в Криму вже оформлено більше 160 000 російських паспортів. Завершити цей процес планується до кінця червня, початку липня.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас