"Газпром" викупить 50% акцій "Південного потоку" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" викупить 50% акцій "Південного потоку"

Фондовий ринок
1569
Рада директорів ВАТ “Газпром” прийняла рішення про придбання 50% акцій South Stream Transport BV у компанії Gazprom Germania GmbH.
“Газпром” придбає 205,99 тис. акцій South Stream Transport BV номінальною вартістю 100 євро кожна, загальною вартістю 20,599 млн. євро за ціною 212,575 млн. євро.
Компанія South Stream Transport B.V. – оператор проекту будівництва підводної частини газопроводу “Південний потік”.
South Stream Transport B.V. є міжнародним спільним підприємством, організованим для здійснення планування, будівництва і подальшої експлуатації морського газопроводу, який планується прокласти в акваторії Чорного моря. Частка участі “Газпрому” в спільному підприємстві становить 50%, італійської компанії Eni – 20%, французької енергетичної компанії EDF і німецької компанії Wintershall Holding GmbH – по 15% кожна.
Нагадаємо, ЄС думає заморозити будівництво “Південного потоку” в якості санкції проти Росії. Як наголошується в резолюції Європарламенту, яка була прийнята минулого тижня, газопровід “Південний потік” не має бути побудований, при цьому Євросоюзу слід надати Україні допомогу у вирішенні газових суперечок з Росією.
У свою чергу, голова Міненерго РФ Олександр Новак днями повідомив, що Росія продовжує реалізацію проекту газопроводу “Південний потік” і веде консультації з Єврокомісією.
Газопровід “Південний потік” потужністю 63 мільярди кубометрів повинен пройти в обхід України через акваторію Чорного моря в країни Південної і Центральної Європи. Будівництво “Південного потоку” Початок 7 грудень 2012 року в районі Анапи. Передбачалося, що комерційні поставки з проекту почнуться в першому кварталі 2016 року, а на повну потужність він вийде в 2018 році.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас