В Україні пройдуть парламентські слухання з розвитку IT — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні пройдуть парламентські слухання з розвитку IT

Казна та Політика
608
В Україні відбудуться парламентські слухання щодо законодавчого забезпечення розвитку інформаційного суспільства. Про це повідомили в Комітеті з питань інформатизації та інформаційних технологій, який є ініціатором заходу.
Метою парламентських слухань стане аналіз реалізації державної політики щодо розвитку ІТ-галузі, узагальнення світового досвіду, розробка і прийняття відповідних рекомендацій Парламенту.
Очікується, що проведення заходу сприятиме розгортанню широкої суспільної дискусії, стимулюватиме прискорення впровадження новітніх інформаційно-комунікаційних технологій у соціально-економічній сфері країни і стане відправною точкою для масштабних ініціатив і перетворень у цій галузі.
“Представникам органів законодавчої та виконавчої влади, галузевого бізнесу, провідним експертам та громадським діячам з України та зарубіжних країн необхідно обговорити ключові проблеми, пов’язані з подальшим створенням інформаційного суспільства в Україні в тих непростих умовах, в яких сьогодні знаходиться наша країна. Головна наша мета – розробити такий план дій, якій буде повністю відповідати швидкості розвитку інформаційних технологій у світі та потенціалу і можливостям України і усунути протиріччя та неузгодженість у структурі державних органів сфери інформатизації. На сьогодні не вирішуються дуже важливі питання, які спрямовані на створення національних інноваційних структур з розробки конкурентоспроможного програмного забезпечення, відсутні системні державні рішення, відсутня координація зусиль державного і приватного секторів економіки з метою ефективного використання наявних ресурсів”, – заявив голова Комітету Верховної Ради України з питань інформатизації та інформаційних технологій Валерій Омельченко.
Планується, що в парламентських слуханнях візьмуть участь представники центральних органів виконавчої та законодавчої влади, громадських організацій, установ індустрії програмного забезпечення, українські та зарубіжні експерти.
Нагадаємо, за словами експертів, створення якісної інформаційної інфраструктури сприятиме посиленню ролі України у сфері інноваційної діяльності на міжнародному рівні.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас