Центробанк Росії розпочав рейдерське захоплення інфраструктури ПриватБанку в Криму - офіційна заява — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Центробанк Росії розпочав рейдерське захоплення інфраструктури ПриватБанку в Криму - офіційна заява

Кредит&Депозит
11180
Замість вироблення коректної легітимної процедури обслуговування клієнтів спільно з НБУ, ЦБ РФ в односторонньому порядку фактично розпочав рейдерське захоплення мережі відділень ПриватБанку в Криму, тим самим взявши на себе повну відповідальність за економічні та юридичні наслідки цих незаконних дій, повідомляє прес-служба ПриватБанку.
Нелегітимні дії Центрального банку Російської Федерації, що всіляко перешкоджають роботі ПриватБанку в Криму, спрямовані на рейдерське захоплення найбільшої на території півострова банківської інфраструктури, йдеться в повідомленні банку.
З моменту силової анексії Криму Російською Федерацією банк проводив консультації з представниками всіх сторін для пошуку юридичного компромісу, який дав би можливість відновити на території півострова роботу філій українських банків. На жаль, конструктивна позиція керівництва банку не знайшла підтримки у кримської і російської влади, від початку налаштованих на варіант силового захоплення інфраструктури та активів найбільшого банку в Криму.
“ПриватБанк працює за українськими законами і знаходиться поза юрисдикцією Російського Центробанку. У нас є всі ресурси для обслуговування клієнтів в Криму, за винятком юридичної бази, – наголошується в заяві прес-служби ПриватБанку. – Спроби силовими методами встановити контроль над відділеннями Приватбанку в Криму є рейдерським захопленням банку і в нинішніх умовах ставлять під сумнів можливість виконання банком своїх зобов’язань на території півострова”.
Мережа банківського обслуговування ПриватБанку – найбільша в Криму. На півострові працює 2 філії і 337 відділень банку, 483 банкомата а також 773 термінали самообслуговування. У торговельній мережі Криму оплату за картками приймають більше 11270 POS-терміналів ПриватБанку. ПриватБанк обслуговує в Криму більше 790 тисяч приватних клієнтів і 12 тисяч корпоративних клієнтів. Загальна сума інвестицій банку в розвиток інфраструктури і підтримку економіки Криму складає більше 1 мільярда доларів США.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас