Росія не віддасть Україні підводний човен "Запоріжжя" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія не віддасть Україні підводний човен "Запоріжжя"

Казна та Політика
2104
Захоплений Росією єдиний підводний човен українських ВМС – “Запоріжжя” – не планується до повернення Україні.Про це пише видання Міноборони “Флот України” з посиланням на джерела в Чорноморському флоті РФ.
57 членів екіпажу “Запоріжжя”, які залишилися служити в Росії, в даний час займаються обслуговуванням систем підводного човна. Заходи з підготовки до передачі “Запоріжжя” до складу українських ВМС не передбачаються.
Видання також зазначає, що для відновлення підводного човна, якому понад 43 років, потрібно приблизно 20 млн доларів.
Крім підводного човна “Запоріжжя”, в севастопольських бухтах на сьогодні перебувають: корабель управління “Славутич”, корвети “Тернопіль”, “Луцьк”, “Хмельницький”, “Придніпров’я”, морський тральщик “Чернігів”, танкер “Бахмач”, буксир “Кременець”, медичне судно “Сокаль”, навчальні катери “Нова Каховка”, “Сміла”, “Чигирин”. У Донузлаві – великий десантний корабель “Костянтин Ольшанський”, морський тральщик “Черкаси”, базовий тральщик “Генічеськ”, артилерійські катери “Добропілля” і “Херсон”, протидиверсійний катер “Феодосія”.
З приводу виведення кожного корабля ведуться окремі переговори з російською стороною. Керівник української групи офіцерів, що займаються виведенням українських кораблів та іншої військової техніки, генерал-майор Володимир Аскаров зазначив, що зараз спрогнозувати результати переговорів дуже важко.
Нагадаємо, на сьогодні Росія повернула Україні 13 кораблів ВМС.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас