Банки Японії стрімко скорочують активність в Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки Японії стрімко скорочують активність в Росії

Світ
1350
Японські банки останнім часом активно скорочували свою присутність на російському ринку.
Основною причиною, яка змусила японські банки піти на такі дії, стала невизначеність щодо введення санкцій проти Росії. Найбільші японські банки – Sumitomo Mitsui Banking Corporation (SMBC) і Bank of Tokyo – Mitsubishi UFJ – прийняли рішення скоротити свій бізнес в Росії через побоювання введення санкцій.
За словами одного з московських банкірів, це пов’язано з тим, що японці більш обережні, ніж всі інші.
За даними Financial Times перші два етапи санкцій стали причиною того, що у низки великих російських компаній зірвалися угоди.
Наприклад, SMBC на заключному етапі відмовився від угоди з експортного фінансування з компанією “Металоінвест”, що належала російському олігархові Алішеру Усманову. Більше того, банк заморозив кредитні лінії для компанії Gunvor, яка належить російському олігархові Геннадію Тимченку, що потрапив до списку санкцій.
BTMU ж відмовився брати участь в угоді з передекспортного фінансування компанії Tenex, яка займається експортом урану.
Як заявляють представники японських банків, такі рішення продиктовані небажанням опинитися в центрі конфлікту, пов’язаного з Україною.
Криза на Україні також стала причиною скорочення обсягів розміщуваних облігацій і падіння російського фондового ринку. Обсяг реалізованих облігацій російських компаній як на внутрішньому, так і на міжнародному ринках знизився на 74% до $9,1 млрд.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас