Як Янукович втік з України: журналісти відновили схему його втечі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як Янукович втік з України: журналісти відновили схему його втечі

Кримінал
9215
Повітряні судна Віктора Януковича, на яких він втік з Києва, перелетіли до Москви.
Це підтвердили в аеропорту Внуково, де зараз і стоять два вертольоти і літак екс-президента, повідомляє ТСН.
Цьому транспорту українські чиновники нібито дозволили вилетіти з донецького аеропорту вже в середині березня. Ймовірно, що за екс-гарантом ніякої погоні і не було.
Тікаючи з Межигір’я, Янукович з 21 охоронцем на двох вертольотах летить до Харкова – офіційно на з’їзд Партії регіонів, йдеться в сюжеті. В аеропорт Харкова він прибув вночі 22 лютого і поїхав до президентської резиденції – секретний об’єкт, “обкомівська дача”, розташована в лісопарку.
Обслуговуючий персонал попередили за дві години до приїзду важливого гостя і змусили покинути дачу. Там Янукович переночував і після обіду з кортежем відправився з резиденції в аеропорт. Вже через годину (22 лютого до 16:00) екс-гарант з охороною приземлився в Донецьку.
Метою поїздки було – дістатися до реактивного літака “Фалькон” і втекти в Москву, повідомляють журналісти. Однак літаку заборонили виліт через відсутність належних документів. Як розповіли очевидці, переляканий Янукович дочекався машину і зник у резиденції Ріната Ахметова. Вже вранці екс-президент рушив в дорогу по Маріупольської трасі. У полі його чекали кілька дорогих автомобілів і два вертольоти.
За деякою інформацією, на них екс-президент з синами піднявся в небо, але повернувся через кілька годин. Тоді ж було прийнято рішення їхати в Росію через Крим. При цьому в сюжеті йдеться, що молодший син Януковича відправляється в Луганськ, старший – разом з батьком їде в Ялту.
23 лютого Янукович заїхав у СБУ в Ялті, де держохоронці пишуть заяви на звільнення. 15 удошників все ж залишилися з гарантом. Цього ж дня Наливайченко і Аваков їдуть слідом за екс-президентом. Як запевняє начальник УДО Кулик, Януковича можна було затримати по дорозі в Севастополь, але законних підстав затримувати ще чинного за законом президента не було.
О 23:30 в Козачій бухті Януковича зустріли морпіхи 810-ї окремої бригади морської піхоти ЧФ, посадили на десантний катер, і вже через добу Янукович добрався до берегів Новоросійська.
Примітно, що вертольоти і літак, на якому Янукович намагався вилетіти з України, також зникли. Виявилося, що з 12 по 19 березня авіатранспорт Януковича без перешкод, по черзі залишив аеропорт Донецька і відправився до Європи. Літак “Фалькон-900” відлетів до Франції на техогляд, а два вертольоти “Агуста 139” перелетіли в Молдову і Румунію, де їх дозаправили, а звідти вони відправилися на техогляд до Швейцарії. Наприкінці березня весь цей авіатранспорт перелетів в Москву на найдорожчий в Росії майданчик приватного авіатранспорту “Внуково-3”.
Нагадаємо, наразі екс-президент Віктор Янукович, за деякими даними, знаходиться в Ростові-на-Дону, звідки періодично дає прес-конференції. За іншими даними, він купив собі дорогий особняк на Рубльовці, неподалік від маєтку Володимира Путіна.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас