Російський "Вимпелком" продає бізнес в Алжирі за $2,64 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російський "Вимпелком" продає бізнес в Алжирі за $2,64 млрд

Фондовий ринок
396
«Вимпелком» погодився продати його мажоритарну частку акцій в алжирському операторі Djezzy владі цієї країни за 2,64 млрд доларів. Операція дозволить «Вимпелкому» вирішити суперечку тривалістю в кілька років за право контролю над Djezzy, а крім того забезпечить «Вимпелком» додатковою готівкою, необхідною для зниження боргового навантаження.
«Вимпелком», що належить російському олігархові Михайлу Фрідману і норвезькій Telenor, продає 51% компанії Orascom Telecom Algerie, що працює під брендом Djezzy, Національному інвестфонду Алжиру. У рамках угоди Djezzy заплатить «Вимпелкому» дивіденди в розмірі 1,86 млнд доларів до моменту закриття транзакції. Повністю угода з VimpelCom Global Telecom Holding SAE повинна бути закрита до кінця року.
Джо Лундер, CEO «Вимпелкому», каже, що для його компанії операція носить значущий характер, оскільки знаменує собою завершення 3-річної суперечки за контроль над Djezzy, а крім того, дозволяє скоротити боргове навантаження, яке сягає 27,5 млрд доларів. Подібні борги утворилися за підсумками купівлі мобільних активів в Алжирі, Італії, Єгипті та Азії.
Нагадаємо, що раніше цього місяця «Вимпелком» рефінансував 4 млрд євро боргів його італійського підрозділу.
За даними угоди, «Вимпелком» збереже операційний контроль над Djezzy і продовжить консолідацію активів компанії на своєму балансі.
На сьогодні у Djezzy в Алжирі налічується 17,6 млн користувачів.
За матеріалами:
cybersecurity.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас