"Донецька республіка" не визнала женевських домовленостей і висунула нові вимоги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Донецька республіка" не визнала женевських домовленостей і висунула нові вимоги

Кримінал
7721
«Донецька народна республіка» не визнає угоди, укладені в Женеві 17 квітня в результаті чотиристоронніх переговорів, заявив у п’ятницю, 18 квітня, один з лідерів «республіки» Денис Пушилін.
«Київ вже не дотримується рішення Женевської конференції. Півгодини тому вони вже викрали нашого активіста Леоніда Баранова. Вони відмовляються виводити війська з території Донецької області і в цих умовах говорити про поступки неможливо», – передає його слова інформагентство Інтерфакс-Україна.
За його словами, перш ніж говорити про компроміс, Київ «повинен звільнити захоплені будівлі, роззброїти незаконні формування: Нацгвардію і Правий сектор, відпустити на свободу політичних в’язнів».
«Тільки після цього ми готові до діалогу», – підкреслив Пушилін.
Відзначимо, що в заяві, прийнятій у четвер, 17 квітня, за підсумками міністерської зустрічі в Женеві за участю РФ, України, США та ЄС, підкреслюється, що конституційний процес в Україні “буде інклюзивний, прозорий і підзвітний”. У документі йдеться про необхідність роззброєння всіх незаконних груп та звільнення зайнятих ними будівель, вулиць, площ в українських містах.
Учасники зустрічі також висловилися за відмову від будь-якого насильства, залякування або провокаційних дій. При цьому вони рішуче засудили і відкинули будь-який прояв екстремізму, расизму чи релігійної нетерпимості, включаючи антисемітизм.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас