У Росії стежитимуть за інтернет-активністю школярів і студентів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії стежитимуть за інтернет-активністю школярів і студентів

Світ
2296
Міносвіти і науки опублікувало проект постанови, в якому пропонується моніторити активність учнів і співробітників освітніх установ в інтернеті для забезпечення захищеності цих організацій від терактів. Документ “Про антитерористичну захищенусть організацій, що здійснюють освітню діяльність” опублікований вранці в четвер на єдиному порталі розкриття інформації про підготовку проектів нормативних актів.
Заходи з профілактики тероризму в школах і вузах повинні відтепер вироблятися з урахуванням наявності на персональних сайтах та сторінках учнів та працівників закладів інформації “близькорадикального спрямування” і відвідування ними сайтів терористичної та екстремістської спрямованості.
Міносвіти і науки пропонує стежити за статистикою відвідуваності учнями і співробітниками інтернет-ресурсів, форумів, блогів і спільнот в соціальних мережах “з метою поширення інформації терористичної та екстремістської спрямованості”. Таким способом виявлятимуться “потенційні порушники” встановленого в освітній установі режиму і ознаки “підготовки або вчинення терористичного акту”.
Припиняти спроби здійснення терактів в школах, вузах і т.д. Міносвіти і науки припускає шляхом створення в цих закладах “самостійних сайтів в рамках корпоративних інтернет-порталів, що дозволяють контролювати інформаційний простір освітнього середовища та її зміст”. Крім того, автори документа пропонують активно формувати в школах, вузах і т.д. громадську думку” з використанням тих же технологій, якими користуються терористичні групи, з метою мінімізації їхньої підтримки населенням”. Для надання “стримуючого і позитивного” впливу на учнів і співробітників установ, “схильних до екстремістських дій”, пропонується проводити “активні інформаційно-пропагандистські заходи антитерористичної спрямованості”.
Проект постанови представлений до громадського обговорення, яке завершиться 2 травня. Планований термін набуття чинності нормативного акта – 26 червня 2014р .
До виявлення “потенційних порушників встановленого режиму, ознак підготовки або вчинення терористичного акту” міністерство закликає активно підключатися педагогічні ради, ради школярів і студентів та “інші колегіальні органи управління”.
Чиновник Міносвіти Валерій Бугровский, який, як випливає з вказівки на єдиному порталі актів, відповідає за прийом пропозицій, відмовився прокоментувати РБК, на кого буде покладено забезпечення цих заходів, підкресливши, що “ні про яке стеження мови не йде”. На сайті єдиного порталу в графі “Коло осіб, на яких буде поширено його [документа] дія” вказані органи управління освітою та керівники освітніх організацій.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас