Японія надасть Україні $1,1 млрд на модернізацію Бортницької станції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія надасть Україні $1,1 млрд на модернізацію Бортницької станції

Кредит&Депозит
534
Японія надасть Україні кредит у розмірі $1,5 млрд на низку програм, з яких $1,1 млрд планується виділити на модернізацію Бортницької станції аерації у Києві. Про це повідомив надзвичайний та повноважний посол Японії в Україні Саката Тоічі під час зустрічі із віце-прем`єр-міністром України – міністром регіонального розвитку Володимиром Гройсманом, повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.
Посол сказав, що уряд Японії підтримує Україну в її прагненні зберегти незалежність та цілісність і різко засуджує політику агресії, яку провадить Росія.
“Фінансова підтримка з боку країн-партнерів в умовах зовнішньої військової та економічної агресії вельми важлива для України”, – вважає Тоічі.
“Виходячи з ситуації, яка склалася в Україні, уряд Японії прийняв рішення надати допомогу на суму до 150 млрд японських ієн – близько $1,5 млрд – на низку програм”, – повідомив посол.
Як зазначається, однією з найбільш значимих серед цих програм є кредит у $1,1 млрд на модернізацію Бортницької станції аерації у місті Києві.
“Проект комплексної реконструкції споруд очистки стічних вод і будівництва технологічної лінії з обробки та утилізації осадів на Бортницькій станції аерації було розроблено Мінрегіоном спільно з КМДА. Термін реалізації проекту – 8 років. Стадії реалізації – дві черги, десять пускових комплексів. Загальна вартість проекту складає 10,47 млрд гривень”, – повідомляє прес-служба.
Гройсман підкреслив, що модернізація станції аерації є дуже важливим питанням екологічного характеру. “Ми високо цінуємо, що Японія сфокусувала увагу на допомозі щодо вирішення саме цієї проблеми”, – сказав віце-прем`єр-міністр.
Він висловив сподівання, що український уряд найближчим часом підтримає постанову щодо затвердження проектної документації на реконструкцію БСА.
Нагадаємо, що у квітні 2013 року через підтоплення талими водами на Бортницькій станції аерації прорвало греблю. Прорив вдалося оперативно ліквідувати, аварія не позначилася на роботі станції.
У жовтні минулого року уряд Азарова затвердив план укріплення Бортницької станції на 7,8 млрд грн.
За матеріалами:
Тиждень.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас