Обама скоротить дефіцит бюджету ще на $1 трлн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама скоротить дефіцит бюджету ще на $1 трлн

Світ
483
Президент США Барак Обама запропонував бюджетний план на 2015 р., який в найближчі 10 років дозволить збільшити податкові надходження на $1,4 трлн, а дефіцит бюджету скоротиться на $1 трлн.
Бюджетне управління Конгресу США підготувало аналіз президентських пропозицій. Загалом економічний вплив плану Обами такий: зараз держборг США становить 74%, при цьому в номінальному вираженні борг країни зростатиме, але пропозиції Обами дозволять зберегти процентне відношення до ВВП на рівні 74% до 2024 року.
Обама скоротить дефіцит бюджету ще на $1 трлн
Нижче наведемо пропозиції Обами, які здатні найбільше вплинути на бюджет.
Насамперед це обмеження податкових пільг для домогосподарств з високим рівнем доходу. Згідно з цим планом протягом 10 років до бюджету має надійти $498 млрд. Пропозиція зачіпає людей з доходом понад $200 тис. і сімейні пари з доходом $250 тис.
Другий важливий для бюджету момент – імміграційна реформа. Президент закликав до проведення широкомасштабної імміграційної реформи, яку сенат схвалив ще в минулому році. За оцінками бюджетного управління, вона дозволить залучити до бюджету за 10 років близько $500 млрд, але зростуть і витрати бюджету – на $300 млрд.
Це збільшить витрати бюджету на податкові пільги та страховки, однак за рахунок податків на заробітну плату ще й збільшить надходження до бюджету.
Скорочення військового фінансування за межами США – ще одна значуща пропозиція глави США. Обама запропонував скоротити витрати на проведення операцій за участю армії в гарячих точках, наприклад в Афганістані, на $659 млрд.
Обама скоротить дефіцит бюджету ще на $1 трлн
Президент США також запропонував збільшити обмеження на витрати до 2024 р. замість попередньої дати 2021 р., при цьому Обама також запропонував ліквідувати автоматичні бюджетні скорочення, які повинні бути реалізовані в період з 2016 по 2021 рр.
Обама скоротить дефіцит бюджету ще на $1 трлн
Дані пропозиції повинні збільшити витрати бюджету протягом 10 років на $433 млрд, або на 4%.
Необхідно зазначити, що ймовірність схвалення пропозицій президента конгресом дуже мала, тим більше в первісному вигляді. Однак останній аналіз бюджетного управління надасть базу для передвиборних заяв як з боку демократів, так і з боку республіканців. Нагадаємо, вибори в конгрес намічені на листопад.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас