Українські програмісти запустили сервіс, що оцінює безпеку доріг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські програмісти запустили сервіс, що оцінює безпеку доріг

Особисті фінанси
5515
Команда програмістів з Івано-Франківська запустила соціальний проект з рейтингом доріг в Україні та СНД. Сервіс призначений для автомобілістів та любителів подорожувати. Творці планують оцінити стан покриття автодоріг в країнах СНД і на основі такої оцінки створити дорожню карту, якою зможуть користуватися всі бажаючі. На сьогодні творці сервісу вже оцінили понад 56 тис. кілометрів доріг.
Додати інформацію про стан дороги на карту може будь-хто – автомобіліст, власник іншого наземного транспорту або просто небайдужий пішохід. Для цього потрібно через мобільний додаток або сайт оцінити стан дорожнього покриття за п’ятибальною шкалою. Після цього даний відрізок дороги буде виділений на карті відповідним кольором, і користувач зможе візуально побачити реальний стан дороги при плануванні свого маршруту по автодорогах України та СНД.
Найближчим часом сервіс надасть можливість складати маршрути безпечних поїздок між населеними пунктами і завантажувати фотографії про реальний стан доріг.
Зараз команда працює над створенням мобільного додатку, в якому буде функція автоматичної оцінки доріг та інтеграція з GPS-навігаторами.
Нагадаємо, нещодавно в Києві почав працювати онлайн-моніторинг громадського транспорту по GPS. За допомогою сервісу можна відстежувати рух київського громадського транспорту. До системи підключені 123 автобусні, тролейбусні і трамвайні маршрути.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас