Словаччина може відкрити реверс газу в Україну обсягом 8 млн кубометрів на добу - але у листопаді — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Словаччина може відкрити реверс газу в Україну обсягом 8 млн кубометрів на добу - але у листопаді

Енергетика
383
Словаччина пропонує Україні відкрити реверсивні постачання газу в нашу країну об’ємом в 8 млн кубометрів на добу не раніше 1 листопада, проте це рішення обговорюється, заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан.
“За меморандумом, який пропонує словацька сторона, реверс може бути після технічної частини – з 1 листопада об’ємом 8 млн кубометрів на добу. Це пропозиція словацької сторони”, – сказав Продан.
При цьому він зазначив, що словаки пропонують надалі збільшити потік. “Потім вони можуть збільшити – до 20 млн кубометрів на добу, але це тільки з 2015 року”, – зазначив міністр, підкресливши, що такі обсяги для України незначні, і тому Київ “залишає меморандум відкритим”.
“Ми хотіли б розпочати реверс, наприклад, з 1 липня”, – сказав Продан. При цьому він додав, що на сьогодні Європейська комісія розглядає пропозиції України. “Єврокомісія прийняла на обробку наші пропозиції щодо реверсу з великими обсягами, які можуть здійснюватися без істотних технічних заходів. На тиждень вони взяли (наші пропозиції – прим. ред.) на обробку”, – зазначив Продан.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас