Китайська золота лихоманка, що остигає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайська золота лихоманка, що остигає

Банківські метали
1652
Після торішнього буму масової купівлі золотих злитків “золота лихоманка” в Китаї може знизитися в 2014 р., оскільки споживачі намагаються впоратися з уповільненою економікою, заявила Всесвітня рада із золота (WGC).
“Несподіване падіння цін на золото в 2013 р. було обумовлено тим, що китайські споживачі активно купували ювелірні вироби та золоті злитки, що може знизити попит в 2014 р.”, – йдеться в повідомленні відомства, що представляє інтереси золотошукачів.
Стрибок попиту, спровокований низькими цінами, зробив Китай в 2013 р. основним у світі споживачем фізичного золота, раніше позицію лідера посідала Індія. На Піднебесну припадає 26% світового попиту на золото з ​​боку приватного сектора, що робить її головним двигуном ринку золотих злитків.
Проте споживчі витрати можуть бути знижені в цьому році у зв’язку з уповільненням економічного зростання і проблемами на кредитних ринках.
“Було б розумно припустити, що дані зі споживання в 2014 р. не продемонструють особливої ​​динаміки”, – пише WGC.
Незважаючи на це, організація позитивно налаштована щодо попиту китайських споживачів у зв’язку із збільшенням їх купівельної спроможності.
За прогнозами WGC річний попит на золото збільшиться до 2017 р. на 20% до 1,350 метричних тонн з 1,132 метричних тонн на рік.
“Запаси приватних заощаджень дозволяють китайським споживачам збільшувати вплив на ринок золота”, – відзначає WGC.
Обсяг банківських заощаджень китайських домогосподарств становить $7,5 трлн, близько $300 млрд з них будуть витрачені на купівлю золота, що відображає можливості для подальшого зростання.
Більше того, внутрішні ціни на золото, по всій видимості, залишаться на прийнятному і привабливому рівні протягом наступних декількох років.
Після того, як річна динаміка була в 2013 р. найгіршою за три десятиліття, ціни на золото стабілізувалися на рівні $1,300 за унцію.
У своїй аналітичній записці до клієнтів аналітики Goldman Sachs нагадали свій прогноз, за яким протягом 12 місяців ціна на золото впаде до $1050 за унцію.
У той час як подальша ескалація напруженості може підвищити ціни на золото, Goldman Sachs очікує, що подальше зростання активності, як в США, так і в Китаї призведе до зниження вартості жовтого металу, хоча має пройти декілька тижнів, перш ніж подальший розвиток ситуації проясниться.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас