В українській фармацевтиці очікується дефіцит - вперше за 7 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В українській фармацевтиці очікується дефіцит - вперше за 7 років

Фондовий ринок
1177
В історії української фармацевтики спостерігається єдиний епізод за останні 7 років, коли можливий ефект дефіциту.
“Імпортна складова дуже висока. ПДВ наклали і на сировинні бази, які використовує наша вітчизняна фарміндустрія. Відповідно, вони зросли в ціні. Зараз приріст – 10-15%, поки що. Але більш несприятливий прогноз, як кажуть у медицині: 50-60% – це, швидше за все, буде”, – заявив директор агентства медичного маркетингу Юрій Чертков.
“По-хорошому, якщо 7% “устаканиться”, можливо, це й не катастрофа, у нас ще є якась еластичність попиту, у нас певний запас є”, – додав він.
Як прогнозує експерт, зараз можливий дефіцит. “Ніякого дефіциту як такого поки не було до введення цього законопроекту, зараз реально можливий дефіцит, реально. Єдиний зараз епізод в історії фармацевтики за останні сім років точно, коли може бути ефект дефіциту”, – додав експерт.
Нагадаємо, 10 квітня Рада знизила ПДВ на ліки. Законопроектом № 4645, внесеним прем’єр-міністром України Арсенієм Яценюком, пропонується здійснити редакційну правку з метою усунення подвійного трактування норми щодо оподаткування ПДВ операцій з постачання лікарських засобів і виробів медичного призначення за ставкою 7%. Зокрема уточнити, що за ставкою 7% обкладаються операції з ввезення на митну територію України та поставки на митну територію України “лікарських засобів і виробів медичного призначення”.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас