Анекдот дня: Росія звинуватила ООН у фабрикації доповіді про стан в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Анекдот дня: Росія звинуватила ООН у фабрикації доповіді про стан в Україні

Світ
5433
Росія звинувачує ООН у фабрикації доповіді про стан в Україні. Про це заявив офіційний представник МЗС Росії А.Лукашевич, повідомляє МЗС РФ.
“Змушені констатувати, що доповідь Управління Верховного комісара ООН з прав людини про стан справ щодо прав людини в Україні носить однобокий, політизований і необ’єктивний характер, не відображає реальної ситуації в цій країні”, – йдеться в доповіді.
За словами Лукашевича, укладачі доповіді вважали за краще не помічати, що нинішня “влада” в Україні стала такою в результаті збройного державного перевороту. Про події 22 лютого, включаючи напад незаконних збройних формувань на адміністративні будівлі та їх захоплення, не сказано ані слова. Особи, які отримали владу незаконним шляхом, позиціонуються як легітимний уряд. При цьому навмисно опускаються факти, що свідчать про те, що діяльність “нової” влади з перших хвилин здійснюється в атмосфері насильства і беззаконня.
“Не приділяється увага небезпечній тенденції – неконтрольованому зростанню агресивного націоналізму і неонацизму. В тридцятисторінковому матеріалі термін “неонацизм” не вживається зовсім. Влаштований “Правим сектором” та іншими ультраправими угрупуваннями розгул шовінізму на заході і в центрі України охарактеризований так: “деякі співрозмовники поділилися відчуттям того, що право меншин на участь у політичному житті не повністю враховується”, – скаржиться представник РФ.
За його словами, документ рясніє кричущою вибірковістю. Дії радикалів на “Майдані” наприкінці лютого подаються в ньому як мирний протест і прояв народного невдоволення, тобто фактично виправдовуються. При цьому Лукашевич дивується, що ставлення до протестів на Південному Сході країни інше – легітимних інтересів російського населення цього регіону “спостерігачі” не бачать.
Оцінки зі свободою слова і преси називаються представником МЗС РФ одіозними. “Неначе не мають місця триваючі спроби української влади перешкодити об’єктивному висвітленню ситуації в країні, погрози і залякування журналістів, відмова у в’їзді співробітникам іноземних ЗМІ.
Загалом складається враження, що доповідь сфабрикована під наперед задані висновки, заради яких можна було б і не їздити в Україну”, – заявив Лукашевич.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас