СБУ затримала одного з організаторів заворушень в Луганську — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ затримала одного з організаторів заворушень в Луганську

Кримінал
1559
СБ України затримала громадянина України, який організував заворушення в Луганську 6-10 квітня.
Про це повідомляє прес-служба СБУ. Ім’я затриманого не розголошується, в повідомленні його називають громадянином “О”.
“Зловмисник налагодив канал постачання зброї для учасників масових заворушень і давав їм вказівки щодо продовження тероризування місцевих жителів і способів протидії працівникам правоохоронних органів”, – стверджують в СБУ.
Чоловік, за даними спецслужб, намагався виїхати до РФ “для зустрічі зі своїм” куратором” “Стрільцем”, відомим як кадровий співробітник ГРУ ГШ ЗС РФ Ігор Іванович Стрєлков”, щоб отримати подальші інструкції.
У повідомленні уточнюється, що “О” був затриманий ще 10 квітня, зараз розпочато слідчі дії.
Крім того, 14 квітня 2014 року в місті Мелітополь співробітники контррозвідки СБ України затримали “громадянина “К”, який, за їх словами, прямував до Луганська для виконання диверсійного завдання російської військової розвідки.
“Встановлено, що “К”, 1981 р.н., житель Запорізької області був завербований офіцером розвідувального управління ЧФ РФ “І” і в березні виїжджав до АР Крим за інструкціями для провокацій масових безладів і тероризування місцевого населення в Луганській області”, – йдеться в повідомленні.
Для виконання завдання він повинен був створити диверсійну групу з числа жителів Запоріжжя. Ця група також повинна збирати інформацію про чисельність, розташування, маршрути руху військових частин України на південно-східному напрямку, в першу чергу – залучених до антитерористичної операції.
Зараз вирішується питання про притягнення затриманого до відповідальності за державну зраду.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас