Скандальний кандидат у президенти Царьов заробив кримінальну справу за сепаратизм - прокуратура розпочала провадження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скандальний кандидат у президенти Царьов заробив кримінальну справу за сепаратизм - прокуратура розпочала провадження

Кримінал
1601
Прокуратура міста Києва розпочала кримінальне провадження щодо народного депутата, кандидата в президенти України Олега Царьова.
Як повідомили у прес-службі Генпрокуратури, прокуратура Києва внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення народним депутатом України Олегом Царьовим дій, передбачених ст. 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).
«Така реакція прокуратури пов’язана з публічними виступами Царьова під час масових заходів, а також у засобах масової інформації, в яких він закликав до роз’єднання країни, зазіхав на територіальну цілісність держави і висловлював сепаратистські наміри», – йдеться в повідомленні ГПУ.
Як повідомив журналістам в.о. Генерального прокурора України Олег Махницький, за даним фактом прокуратура міста Києва розпочала досудове розслідування, в ході якого буде встановлено ступінь відповідальності політика за поширення сепаратистських ідей.
У Генпрокуратурі також повідомили, що в разі підтвердження цих фактів і його вини Генеральною прокуратурою буде підготовлено звернення до Верховної Ради України з поданням про зняття статусу народного депутата України з парламентарія Царьова. «Одночасно може бути внесено подання до Центрвиборчкому про позбавлення його статусу кандидата в Президенти України», – повідомили в ГПУ.
Крім того, через події, які відбулися за участю Царьова 14 квітня у місті Києві під час його відвідин однієї з телекомпаній, органами внутрішніх справ відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство). У Генпрокуратурі зазначили, що процесуальне керівництво здійснює прокуратура м. Києва.
Як повідомлялося, в автомобілі народного депутата, кандидата в президенти України Олега Царьова, припаркованому біля офісу каналу ICTV у Києві, активісти знайшли чотири ріжка від автомата Калашникова з патронами.
Також нагадаємо, що народний депутат від Партії регіонів, син президента-втікача Віктора Януковича на своїй сторінці в Facebook написав: «скажений натовп «патріотів» лінчував Олега Царьова – мого колегу. «Патріоти» України ледь не розірвали людину за інші політичні погляди».
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас