Рада може дозволити проводити вибори під час надзвичайного стану — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада може дозволити проводити вибори під час надзвичайного стану

Казна та Політика
925
У Верховній Раді України зареєстровано проект закону № 4698 від 14 квітня 2014 р. про можливість проведення позачергових президентських виборів під час надзвичайного стану, передає УНН з посиланням на сайт парламенту.
“Основними завданнями є забезпечення гарантії громадян України на проведення дострокових виборів Президента України та проміжних виборів до Верховної Ради України в умовах надзвичайного стану та воєнного стану”, – йдеться в пояснювальній записці.
За словами авторів, необхідність прийняття закону обумовлена ​​анексією Криму і сепаратизмом у східних регіонах України.
“Прийняття цього законопроекту зумовлене ​​ситуацією, що склалася в Криму та інших регіонах України, у зв’язку з поширенням фактів посягання на територіальну цілісність і недоторканність України. Законопроект має на меті забезпечення конституційних прав і свобод українських громадян в умовах надзвичайного стану та воєнного стану, а саме на дострокові вибори Президента України і проміжні вибори до Верховної Ради України”, – йдеться в пояснювальній записці.
Нагадаємо, що відповідно до нинішнього законодавства проведення президентських виборів, які призначені на 25 травня, під час надзвичайного стану неможливо.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас