Що зараз відбувається в Донецькій області: огляд по всіх містах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що зараз відбувається в Донецькій області: огляд по всіх містах

Казна та Політика
7130
Обстановка в м. Слов’янськ (Донецька обл.) залишається досить напруженою. У Маріуполі, Макіївці і Єнакієвому влада змогла досягти певних домовленостей з протестуючими, тут напругу трохи знято, повідомляє у вівторок прес-служба Донецької облдержадміністрації.
Станом на вівторок працівники виконкому в Слов’янську все ще не можуть виконувати свої обов’язки.
За інформацією прес-служби, в Горлівці залишаються захопленими будівлі виконкому міськради та міліції. Співробітники виконкому не можуть виконувати свої обов’язки, хоча “загарбники зайняли лише перший поверх”.
У Краматорську будівля виконкому зайнята протестуючими, які не перешкоджають роботі працівників. Міський голова проводить зустріч з мітингувальниками.
До Новогродівки приїхав представник так званої Донецької народної республіки з метою вивісити в місті свій прапор. Місцеві жителі перешкодили його діям і заявили, що вони за чинну владу. Наразі ведуться переговори.
У Селідово представник так званої Донецької народної республіки ініціював збір громадян для обговорення ситуації в Україні та вираження своєї позиції. Кілька десятків осіб перебувають в очікуванні.
У Харцизьку пройшла позачергова сесія міськради, на якій прийнято звернення до депутатів облради з вимогою провести референдум.
“В Олександрівському районі жителі помітили пересування танків і БТРів по своїй території з Харківської області до Дніпропетровської”, – також повідомляє прес-служба Донецької облдержадміністрації.
У Амвросіївському районі 150 жителів Амвросіївки біля будівлі міськради вимагають відставки міського голови.
Щодо подій в області минулої доби прес-служба повідомляє, що в Торезі напередодні ввечері відбувся несанкціонований проросійський мітинг, учасники якого (300 осіб) вимагали проведення референдуму. Також на флагштоку біля будівлі виконкому вивішений прапор Росії. Захоплення будівлі не було. Виконком працює в звичайному режимі.
У Вугледарі група ініціативних громадян прийшла до будівлі виконкому з метою висловити недовіру органам влади. Після бесіди з керівництвом міста жителі пройшлися кабінетами і дійшли висновку, що захоплювати установу немає сенсу. Мітингувальники прийняли рішення самостійно підтримувати порядок в місті і не допустити провокацій з боку заїжджих.
У Ясинуватій близько 100 жителів міста прийшли до будівлі виконкому і вимагали проведення референдуму про федералізацію в складі України. Мітингувальники не дійшли єдиної думки і вирішили продовжити практику зборів громадян.
У Мар’їнському районі о 20.00 на приміщенні райдержадміністрації група проросійськи налаштованих осіб, що прибули з Донецька, вивісили прапор Росії, а на будівлі райради – прапор так званої Донецької народної республіки. Після їх зустрічі з керівництвом району для недопущення загострення ситуації було прийнято рішення не перешкоджати цим громадянам.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас