ЄС заморозив рахунки втікачів представників "сім'ї" - Арбузова, Клименка, Ставицького та Іванющенка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС заморозив рахунки втікачів представників "сім'ї" - Арбузова, Клименка, Ставицького та Іванющенка

Кримінал
930
Рада Європейського Союзу з питань закордонних справ заморозила рахунки ще чотирьох наближених до усуненого Президента Віктора Януковича українських чиновників, підозрюваних у розкраданні українських державних коштів. Про це йдеться в сьогоднішньому випуску офіційного журналу ЄС.
Так, до оновленого списку санкцій ЄС увійшли: колишній перший віце-прем’єр-міністр України Сергій Арбузов, колишній міністр доходів і зборів України Олександр Клименко, колишній міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький і нардеп від Партії регіонів Юрій Іванющенко на прізвисько Юра Єнакієвський.
Санкції набувають чинності з 15 квітня 2014 року.
Підставою для застосування санкцій, за повідомленням в журналі ЄС, є проведення розслідування в Україні щодо участі зазначених осіб у злочинах за розтрату українських державних коштів та їх незаконному виведенню за межі України.
Як повідомлялося раніше, Євросоюз заморозив активи 18 громадян України, підозрюваних у незаконному привласненні державних коштів і причетності до порушень прав людини.
Зокрема, ЄС заморозив рахунки усуненого Верховною Радою з посади Президента України Віктора Януковича, його синів Олександра і Віктора, екс-прем’єра Миколи Азарова і його сина Олексія, братів Андрія і Сергія Клюєвих, екс-генпрокурора Віктора Пшонки та його сина Артема, бізнесмена Сергія Курченка.
14 квітня Рада ЄС розширила список осіб, відповідальних за незаконне привласнення українських державних коштів, проти яких застосовуються персональні санкції Євросоюзу, з 18 до 22.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас