Роботодавці в Україні приховують зарплати від майбутніх співробітників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Роботодавці в Україні приховують зарплати від майбутніх співробітників

Особисті фінанси
2193
Не більше третини вакансій українських роботодавців містять інформацію про зарплату. Це один з найнижчих показників, оскільки аналогічний показник у Росії – 67%, Казахстані – 47%, Білорусі – 66%, повідомляють аналітики кадрового порталу hh.ua.
Тільки 10% роботодавців завжди і у всіх вакансіях вказують зарплату, більше половини роблять це час від часу, і ще чверть принципово ніколи не вказують можливий рівень заробітку.
Також більшість експертів упевнені – для компанії не так важливо, вказана зарплата чи ні (33%). Ще 33% вважає, що зарплату необхідно вказувати для більш ефективної роботи служби персоналу. П’ята частина (20%) впевнені в тому, що зазначена зарплата покращує імідж компанії. І тільки 17% опитаних сказали, що вказувати зарплату не потрібно, адже це ускладнює роботу і погано впливає на імідж компанії.
Роботодавці в Україні приховують зарплати від майбутніх співробітників
При цьому якщо порівнювати ефективність оголошень з вказаною зарплатою і без неї, то більшість експертів (54%) не помічають істотної різниці в рядках і складності закриття вакансії. Чверть вважає, що якщо опублікувати рівень зарплати, то фахівця знайти простіше і потік резюме більший і якісніший. Ще 6% навпаки впевнені, що фахівця знайти складніше, а 15% не мають можливості порівняти ефективність оголошень із зарплатою і без неї.
Роботодавці в Україні приховують зарплати від майбутніх співробітників
Найвищий шанс побачити можливу зарплату в оголошенні – у представників робочих спеціальностей (22%), адміністративного персоналу (22%) і лінійних офісних співробітників (20%). Значно рідше вказують зарплату для дефіцитних фахівців (11%) або керівників середньої ланки (6%). Для топ-менеджерів зарплату вказують менше 1% компаній.
На думку експертів, українські компанії не вказують зарплату у вакансіях, оскільки не завжди знають, яку суму готові запропонувати майбутньому співробітникові, побоюються конкурентів і фіскальних органів.
Роботодавці в Україні приховують зарплати від майбутніх співробітників
Найчастіше роботодавці вказують “зарплатну вилку” – від і до (26%) або середню зарплату (22%). Рідше є фіксована сума, яку і вказують в оголошенні (17%). Досить часто вказують мінімальний можливий заробіток (11%), а максимальну зарплату готові озвучити дуже рідко, тільки в 2% випадків.
За матеріалами:
HeadHunter
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас