В ЄС вже активно готуються до можливого припинення поставок російського газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В ЄС вже активно готуються до можливого припинення поставок російського газу

Енергетика
1320
У Євросоюзі готуються до можливого припинення поставок газу з Російської Федерації. Про це заявила представник ЄС з закордонних справ і безпеки Кетрін Ештон. Питання про реагування країн-членів Євросоюзу на можливе припинення поставок газу з Росії через територію України є одним з пріоритетних на порядку денному засідання Ради ЄС із закордонних справ.
“Ми розглянемо питання можливого припинення поставок газу з Росії через територію України. Також торкнемося актуального питання енергетики за участю єврокомісара Оттінгера”, – сказала Ештон.
Вона також зазначила, що в ЄС покладають великі сподівання на проведення зустрічі 17 квітня в Женеві за участю глав МЗС Євросоюзу, США, України і РФ з політичного врегулювання кризи, викликаної військовою агресією Москви проти України.
У свою чергу, прес-секретар Єврокомісії Піа Хансен повідомила, що єврокомісар з питань енергетики Гюнтер Оттінгер провів телефонну конференцію з енергетичними міністрами всіх 28 країн-членів ЄС. Головним питанням цієї наради було постачання російського газу територією України.
Нагадаємо, напередодні глава НАК “Нафтогаз” Андрій Коболєв заявив, що існує висока ймовірність припинення поставок російського газу до ЄС.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас