Україна де-факто є банкрутом, але ще може не стати ним де-юре - Швеція — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна де-факто є банкрутом, але ще може не стати ним де-юре - Швеція

Казна та Політика
2515
Україна сьогодні де-факто є банкрутом, однак має шанс не отримати цього статусу в юридичному сенсі. Про це на сьогоднішній зустрічі в Одесі заявив міністр закордонних справ королівства Швеція Карл Більдт, передає Радіо Свобода.
«Ситуація, дійсно погана. Сподіваюся, що за допомогою пакету реформ, який фінансується МВФ, вона покращиться, і заходи, прийняті українським урядом, не дозволять опинитися в тому стані, коли будуть оформлятися всі необхідні документи з відповідними юридичними наслідками», – сказав Більдт.
Іноземний дипломат також вказав на критичний дефіцит бюджету України, негативний торговельний баланс, високу інфляцію та відсутність доступу до ринків зовнішнього фінансування. Незважаючи на всі складнощі, ситуація для України все ж таки не є безнадійною, чому дипломат навів приклади Греції, Португалії та Ірландії.
За словами Карла Більдта, ускладнює економічну ситуацію в Україні підвищення ціни на газ з боку «східного брата». Причому, як переконаний Більдт, жодних економічних підстав для цього Росія не мала.
Міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт одним з перших серед дипломатів світу засудив вторгнення Росії на територію Криму та її політику щодо України. Також цього політика вважають одним з лобістів України в Європі.
За матеріалами:
Радіо Свобода
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас