РФ може збільшити поставки вугілля в Китай в 3-4 рази — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РФ може збільшити поставки вугілля в Китай в 3-4 рази

Енергетика
315
Росія має можливість збільшити поставки електроенергії та вугілля в Китай в три-чотири рази, заявив віце-прем’єр Аркадій Дворкович на нараді у прем’єр-міністра Дмитра Медведєва.
“З електроенергетики та вугілля є можливість три- чотириразового збільшення поставок, і зрозуміло, що для цього потрібно зробити. Зараз йде обгрунтування проектів, в які ми можемо спільно вкластися”, – зазначив Дворкович.
“Було проведено засідання російсько-китайської комісії з енергетичного співробітництва. У нас вже широке співробітництво і кооперація в усіх напрямках – від нафти і газу до електроенергії, вугілля та атомної енергетики. Але потенціал в рази більший, і з низки напрямків ми домовилися про використання такого потенціалу”, – підкреслив віце-прем’єр.
“Зокрема, мова йде про нафту і нафтопереробку. Рішення основні прийняті. Але є бажання у китайських партнерів і у нас збільшити обсяги співпраці. Колеги пішли нам на зустріч з деяких напрямків, в тому числі структурі фінансування відповідних проектів. Ми свої зобов’язання також будемо виконувати в повному обсязі”, – пояснив Дворкович.
За його словами, Росія і Китай завершують переговори щодо постачання газу в Китай. “Щодо газу переговори завершуються. Є загальний намір закінчити цю роботу до візиту президента Росії в Китай у травні поточного року”, – заявив віце-прем’єр.
Вислухавши доповідь Дворковича, Медведєв підкреслив : “Очевидно , що співпраця і з Китаєм, і з Азіатсько-Тихоокеанським регіоном для нас один з ключових пріоритетів. Хотів би відзначити, що це зміцнення східного вектора – це не данина якимось миттєвим міркуванням, не відповідь на якісь заходи, санкції. Це просто необхідність часу. Це вигідно для нашої країни”.
“Добре продуманий курс на вибудовування стратегічного партнерства в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні має принести вельми значні дивіденди” Росії, вважає глава уряду.
“Саме цей регіон зараз найбільш активно зростає, і судячи з усього, це зростання продовжиться в найближчій перспективі. Думаю, що це настільки важлива тема, що просив би запланувати мою окрему нараду з членами уряду, можливо, із запрошенням окремих представників бізнесу з питань співпраці з Азіатсько-Тихоокеанським регіоном”, – звернувся Медведєв до віце-прем’єра, глави апарату уряду Сергія Приходька, присутньому на нараді.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас