У Росії хочуть створити свою альтернативу "Вікіпедії" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії хочуть створити свою альтернативу "Вікіпедії"

Світ
965
Ідею про створення вітчизняної онлайн-енциклопедії озвучив генеральний директор Російської національної бібліотеки Антон Лихоманов, крім того, ініціативу вже підтримав генеральний директор Президентської бібліотеки Олександр Вершинін.
За словами Лихоманова, сучасна “Вікіпедія” містить величезну кількість неточностей, а деякі факти, що стосуються геополітики, можуть бути викладені в ній необ’єктивно.
Передбачається, що російська альтернатива “Вікіпедії” буде створена на базі єдиного порталу “Регіональні енциклопедії Росії”. Роботу над цим ресурсом почали в 2013 році, і сайт цілком може бути доопрацьований до рівня національної онлайн-енциклопедії Росії.
Про точні дати створення російської альтернативи “Вікіпедії” поки що нічого не повідомляється.
Російська влада давно незадоволена роботою “Вікіпедії”. У березні хабаровський суд обмежив користувачам Рунету доступ до сайтів “Вікіпедія”, “Кинопоиск” і “Яндекс” через екстремістський контент на їхніх сторінках.
Зокрема, обмеження доступу до онлайн-енциклопедії “Вікіпедія” викликано посиланням на книгу Адольфа Гітлера “Mein Kampf”, що міститься на її сторінках.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас