Китайці купили перуанський рудник за 5,8 мільярда доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайці купили перуанський рудник за 5,8 мільярда доларів

Фондовий ринок
711
Найбільший сировинний трейдер у світі Glencore Xstrata погодився продати мідний рудник Лас-Бамбас в Перу китайському консорціуму за 5,8 мільярда доларів, пише The Wall Street Journal. Консорціум очолює компанія MMG, підрозділ холдингу China Minmetals.
Очікується, що операція буде закрита до осені. Для її завершення необхідно отримати схвалення регуляторів, а також позитивне рішення зборів акціонерів MMG.
Угода про продаж Las Bambas була ключовою умовою підтримки китайськими регуляторами угоди щодо злиття Glencore з гірничодобувною компанією Xstrata, яка була завершена минулого року. При цьому китайське міністерство торгівлі дозволило трейдеру продати рудник за ціною, яка його влаштовує.
На думку аналітиків, вартість активу є високою. Незважаючи на цю обставину, проект для китайців повинен виявитися прибутковим. Очікується, що виробництво мідного концентрату на руднику становитиме 460 тисяч тонн щороку.
Операція стала найбільшою купівлею гірничодобувних активів за кордоном китайськими компаніями після 2008 року, коли алюмінієва Chinalco придбала 12 відсотків в англо-австралійської Rio Tinto за 14 мільярдів доларів.
Китай прагне забезпечити себе джерелами сировини і матеріалів для своєї швидкозростаючої економіки. За споживанням багатьох видів сировинних товарів КНР зараз є світовим лідером. Зокрема, країна споживає 40 відсотків світового виробництва міді.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас