Курс долара реально повернути до 10-11 грн - фінансовий експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Курс долара реально повернути до 10-11 грн - фінансовий експерт

Валюта
14590
Нинішній курс – цілком спекулятивний, зате психологічна планка долара зараз – близько 11 гривень, вважає колишній глава “Ощадбанку” Анатолій Гулей. Про це повідомляє УНН з посиланням на БТБ.
“Для економіки не буде ударом, якщо курс повернеться назад – в межі 10-11 грн. Ми вже пройшли удар в 62% девальвації курсу гривні і вижили. Тепер питання міцності, скільки таких ударів ми можемо винести і чим це закінчиться для України? Я думаю, що оптимальним є курс долара між 10 грн і 11 грн. Це оптимально і економічно обгрунтовано. курс 13 грн – цілком спекулятивний і ситуативний. Думаю, що як тільки привезуть новини про те, що Україна отримає перший транш в рамках 3-5 млрд доларів, і всі побачать, що ці кошти реально надходять державі, тоді, звичайно, спекулянти будуть грати на зниження. І тут потрібно буде швидко включитися НБУ, щоб не допустити падіння курсу до 6-8 грн. Якщо на таких маленьких обсягах легко розхитати курс, то я думаю, хтось повинен за це відповісти”, – підсумував експерт.
“Я вважаю, що психологічна планка курсу долара сьогодні знаходиться на рівні 11 грн. Курс, який закладений в бюджеті – 10,5 грн, в межах цілого року може бути середньозваженими і об’єктивним”, – додав Гулей.
Як відомо, Національний банк України заявив про намір коригувати офіційний курс валют залежно від ситуації на валютному ринку. Додамо також, на думку експертів, паніку на валютному ринку створюють комерційні банки і портфельні інвестори.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас