Мігранти попросили дозволити їм служити в російській армії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мігранти попросили дозволити їм служити в російській армії

Світ
2876
Іноземні громадяни, що проживають на території Росії, хочуть служити в російській армії і просять керівництво країни надати їм таку можливість. Про це повідомляє «Інтерфакс» з посиланням на заяву глави Федерації мігрантів Росії Мухаммада Аміна Маджумдера.
«Мільйони мігрантів, у тому числі колишні громадяни СРСР, на сьогоднішній день проживають на території Росії, готові служити в Збройних силах і брати участь у захисті Російської Федерації», – йдеться в заяві.
У документі наголошується, що ФМР непокоїть «агресивний тиск Заходу на світове співтовариство за допомогою зміцнення свого панування в усьому світі».
«Ми більше не можемо бути в ролі спостерігачів того, що відбувається навколо нас. Настав час згуртування, об’єднання, єдності народів, що проживають в Росії, без будь-якого ідеологічного поділу і незалежно від походження та віросповідання. Тільки єдність народів світу може захистити нас», – заявив глава організації.
Коментарів від Міністерства оборони Росії або інших відомств з приводу заяви Федерації мігрантів поки не надходило.
В даний час іноземні громадяни не підлягають призову в російську армію.
У 2013 році у федеральний закон «Про військовий обов’язок і військову службу» були внесені поправки, згідно з якими всі молоді люди, що отримали російське громадянство, зобов’язані відслужити у Збройних силах, навіть якщо вони раніше вже служили в армії своєї країни. Виняток зроблено тільки для приїжджих з країн, з якими у Росії укладено відповідні міжнародні договори – Таджикистаном і Туркменістаном. У 2013 році армійські лави поповнили близько тисячі таких призовників.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас