М'якотілий Захід обжирається брудними грошима з РФ, і віддає Україну Путіну - The Wall Street Journal — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

М'якотілий Захід обжирається брудними грошима з РФ, і віддає Україну Путіну - The Wall Street Journal

Світ
11782
На сьогодні ані ЄС, ані США не готові захищати Україну. Про це пише член редакційної ради The Wall Street Journal Меттью Камінські, повідомляє InoPressa.
«Євросоюз з ослабленою економікою обжирається енергією і брудними грошима з Росії, при цьому читає Україні нотації про західні цінності, але відмовляється її захищати… У США при владі Обама, який двічі виграв вибори завдяки обіцянці, що Америка піде з «гарячих точок», – зазначає Камінські.
За словами автора, Росія бачить м’якотілий Захід, яким керують слабаки, Путін вже анексував Крим, а «в минулі вихідні Росія вторглася на Східну Україну».
Камінські пояснює: «Російська розвідка та спеціальні сили в суботу керували місцевими кримінальними авторитетами і бандитами при скоординованих атаках на відділення міліції та інші урядові будівлі».
У відповідь, як зазначає автор, Брюссель і Вашингтон зробили «беззубі заяви» і українці напевно вирішили, що їх залишили на самоті.
«Зрада Заходу – несподіваний удар для українців. ЄС завжди знаходив приводи, щоб відмовляти Україні в перспективі приєднання. Але США надавали Україні колосальну допомогу і обіцяли захистити її суверенітет, Україна натомість брала участь в дискусіях і місіях НАТО», – пише автор.
І ось тепер, коли Україна попросила у «старого друга» зброю і розвіддані, Вашингтон погодився надати тільки армійські пайки.
Камінські вважає: у 2008 році адміністрація Буша «врятувала Грузію», направивши туди свої військові кораблі і транспортні літаки.
«Навпаки, адміністрація Обами, схоже, вважає, що Путіна умиротворять превентивні поступки», – пише автор. У березні Обама виключив ймовірність інтервенції США в Україні, а також прийом Грузії та України до НАТО.
«Наступним дипломатичним «з’їздом з естакади», який розхвалює адміністрація Обами, стануть переговори Росії, України, ЄС і США», – додає Камінські.
Нагадаємо, в понеділок вночі на засіданні Ради безпеки ООН, скликаному за ініціативи РФ, постійний представник України при ООН Юрій Сергєєв заявив, що ті, хто захопили адміністративні будівлі в містах на сході України, є терористами і підтримуються Російською Федерацією.
За матеріалами:
Inopressa
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас