Росії можуть заборонити брати участь у найбільшій виставці озброєнь в Парижі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росії можуть заборонити брати участь у найбільшій виставці озброєнь в Парижі

Світ
944
Росії можуть не дозволити брати участь у найбільшій виставці озброєнь і військової техніки “Євросаторі 2014”, яка проходитиме в Парижі з 14 по 20 червня. Про це на виставці озброєнь DSA-2014, що відкрилася в понеділок в столиці Малайзії, повідомив гендиректор “Євросаторі” генерал Патрік Кола де Франк. Рішення, за його словами, має бути прийняте в найближчі тижні.
“Поки що ми не маємо жодних директивних вказівок з приводу російської участі в “Євросаторі 2014” з боку Євросоюзу, але вони можуть надійти найближчим часом. Так, у всякому разі, нам повідомили зверху”, – цитує гендиректора паризької виставки ИТАР-ТАСС.
При цьому генерал висловив жаль у зв’язку з можливою відсутністю російської експозиції: “Якщо російська участь у роботі “Євросаторі 2014” не відбудеться, то для нас, як для організаторів цього світового військово-технічного форуму, це буде велика втрата. Росія вже зарезервувала великий виставковий стенд і планувала представити в Парижі низку новітніх систем озброєння, в тому числі натурних зразків. Якщо Росії не буде в Парижі, мені буде дуже шкода”.
Міжнародна виставка “Євросаторі” присвячена озброєнням і технічним розробкам для сухопутних і повітряних військ. Цього року організатори припускають залучити більше 50 тисяч відвідувачів з 130 країн світу, експозицію мають намір відвідати 126 офіційних делегацій. Зразки озброєнь повинні представити 1327 компаній з 54 країн.
Відзначимо, на тлі української кризи західні країни вже ввели відносно Росії низку санкцій у військовій сфері. Призупинено двостороннє військове співробітництво з боку Канади, Великобританії, США, Німеччини та кількох інших країн. Франція заявила про можливість призупинення виконання угоди з будівництва за замовленням Москви двох десантних кораблів-доків типу “Містраль”. А Німеччина до кінця квітня заморозила всі угоди, що стосуються експорту озброєнь і військових матеріалів до Росії, в тому числі співпрацю між оборонним концерном Rheinmetall і російською армією з будівництва центру бойової підготовки в Нижегородській області (вартість контракту становить 120 млн євро).
У відповідь Росія готує розширення ринків збуту продукції військового призначення, в першу чергу – в країнах Східної Африки. “Ми щось втрачаємо, а щось знаходимо. Ми відкрили багато нових ринків: відкрили Уганду, маємо намір розвивати співпрацю з Танзанією, з низкою інших країн регіону”, – зазначив директор Федеральної служби з військово-технічного співробітництва Олександр Фомін.
А віце-прем’єр Дмитро Рогозін запропонував новий погляд на позиціонування російської зброї на світових ринках. Обігруючи “ввічливих людей” в Криму, які стали мемом, Рогозін написав у Twitter: “23 квітня в Казані проведемо виїзне засідання ВПК. Тема – бережливе виробництво. Я б сказав: бережливе виробництво ввічливої зброї”.
Що стосується пропозиції перевести всі розрахунки Рособоронекспорту в рублі, що прозвучала з вуст голови ВТБ Андрія Костіна, таке рішення поки що не прийнято.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас