Українська криза сприяє зближенню ЄС з США - голова Мінфіну Німеччини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українська криза сприяє зближенню ЄС з США - голова Мінфіну Німеччини

Світ
290
Українська криза може сприяти відновленню і переоцінці відносин між європейськими країнами та США, заявив міністр фінансів Німеччини Фольфганг Шойбле.
“Я переконаний, що українська криза допоможе нам зміцнити трансатлантичні зв’язки і переоцінити наші спільні інтереси”, – заявив він, виступаючи в Конгресі США в рамках засідання міністрів фінансів країн “двадцятки”, яке відбулося у Вашингтоні.
За його словами, це викликано “скачуванням (РФ – Ред.) до зразка минулого століття”.
Шойбле звинуватив Росію в “імперських амбіціях”, що суперечить прагненню до глобалізації світової економіки. “Глобалізація та імперії не можуть йти поруч”, – сказав міністр.
Він зазначив, що “Росія на сьогодні не може надати країнам, що розвиваються привабливу модель”, в той час як Європа і США, за його словами, “виглядають конкурентоспроможними і привабливими на світовій арені”, повідомляє Інтерфакс-Україна.
Голова американського Мінфіну Джейкоб Лью заявив у п’ятницю журналістам, що країни “сімки” єдині в питанні про можливе посилення санкцій проти Росії.
Раніше США звинуватили Росію в режисурі подій на сході України. Постійний представник США при ООН Саманта Пауер стверджує, що події в східних регіонах України “були зрежисовані в Росії”. Про це вона сказала в неділю на засіданні Ради Безпеки, скликаному на вимогу Росії у зв’язку з ситуацією на південному сході України.
У неділю ввечері в Радбезі ООН відбулося відкрите засідання щодо України, в ході якого російська делегація закликала США та інші країни вплинути на владу в Києві і не допустити застосування збройних сил проти учасників протестів на сході України.
Напередодні виконувач обов’язків президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов оголосив про початок проведення широкомасштабної спецоперації із залученням ЗС України у зв’язку з подіями на сході країни.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас