З 1 квітня бензин в Україні подорожчав на 8% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З 1 квітня бензин в Україні подорожчав на 8%

Енергетика
546
Споживчі ціни на бензин А-95 в Україні з 1 по 10 квітня, в середньому, зросли на 8,1% – до 14,16 грн/л, повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.
За даними результатів моніторингу, найбільше бензин за вказаний період подорожчав в Луганській області – на 11,7%, до 14,63 грн за літр. Найвищі ціни на бензин зафіксовані також в Одеській – 14,54 грн/л і Київській – 14,44 грн/л областях, найнижчі – у Чернігівській і Запорізькій областях – 13,20 і 13,50 грн/л відповідно.
Нагадаємо, Антимонопольний комітет України рекомендував учасникам ринку світлих нафтопродуктів вжити заходів щодо встановлення роздрібних цін на моторні бензини і дизельне паливо на рівні, що існував би за умов значної конкуренції на ринку.
Як свідчать результати проведеного аналізу ринку, протягом лютого-березня 2014 року на АЗС ПІІ Лукойл Україна, ПП Окко нафтопродукт, ТОВ ВОГ Рійтейл, ТОВ Альянс Холдинг, ТОВ Паралель, ПАТ Укрнафта, ТОВ Авіас, ТОВ Веста Сервіс, ТОВ Бел Оіл ціни на бензини і дизельне паливо зросли майже на 3 грн на кожному літрі.
За здійсненими комітетом розрахунками та інформацією провідних експертів, роздрібні ціни зазначених учасників ринку більш ніж на гривню за літр перевищують ті ціни, які могли б бути встановлені за умов жорсткої конкуренції, що забезпечує цим суб’єктам господарювання додатковий прибуток у сотні мільйонів гривень на місяць.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас